Italia: Moment ilar la un concert de muzică simfonică, dirijorului i-au căzut pantalonii

Marți, 22 octombrie 2019, la Teatro dal Verme din Milano a avut loc concertul „China Nights” cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la înființarea Republicii Populare Chineze. În timpul uneia dintre ultimele fragmente din concert însă, dirijorului i-au căzut pantalonii, spre surprinderea și amuzamentul publicului, dar și ale membrilor orchestrei.

Muhai Tang, care are în prezent funcția de „Laureate Conductor della China National Symphony Orchestra” și director artistic la Shanghai Philarmonic Orchestra, Tianjin Symphony Orchestra și Harbin Symphony Orchestra, a avut parte de un moment destul de jenant în timpul concertului de marți seara de la Milano. Dirijorului i-au căzut pantalonii din senin și a fost nevoit să se oprească din dirijat câteva secunde (și să arate partea dorsală publicului vrând-nevrând), în timp ce membrii orchestrei au continuat să redea fragmentul fără încetare, dar sub presiunea inevitabilelor râsete pe care care cu greu reușeau să le rețină.

Tang nu este la primul incident pe scenă însă. În urmă cu câțiva ani, mai exact pe 15 decembrie 2016, la finalul unui concert organizat în orașul chinezesc Tianjin, dirijorul a alunecat și căzut pe scenă în timpul aplauzelor finale. Alunecarea dirijorului a provocat atunci și căderea la pământ a sopranei care a recitat în acea seară pe aceeași scenă cu orchestra condusă de Tang.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI