Italia: „Moșneagul”, șeful român al unui grup de 12 infractori care furau mașini a fost arestat

Poliția italiană a arestat recent la Torino 12 persoane care făceau parte dintr-un grup infracțional dedicat furturilor de mașini și de motociclete din zona de nord a Italiei. Vehiculele erau dezmembrate și vândute ca piese de schimb. În fruntea bandei se afla un bărbat român în vârstă de 49 de ani, supranumit „Moșneagul”, datorită experienței acumulate în domeniu.

Hoții erau specializați în furtul de mașini și motociclete care veneau apoi dezasamblate cu grijă și vândute în bucăți pe piața neagră. Doisprezece persoane au fost arestate în urma unui ordin executat de poliția rutieră. Ancheta a început în luna mai a anului trecut, după furtul unui autoturism Alfa Romeo Giulietta parcat în fața supermarketului Carrefour de pe Corso Monte Cucco. Anchetatorii au reușit să îl identifice pe bărbatul român cu inițialele D.F., în vârstă de 49, rezident la Ciriè și poreclit Moșneagul („Il vecchio”, în limba italiană) care era șeful grupului de infractori.

În urma investigațiilor a fost identificată și destructurată întreaga rețea de contacte. Printre cei arestați se numără și C.C., tot de 49 de ani și P.M.,în vârstă de 51, care, pe lângă furtul de mașini erau implicați și într-o rețea de distribuție de droguri. În posesia acestora au fost găsite 94 de kilograme de hașiș.

Au fost efectuate mai multe percheziții care au permis confiscarea unui vehicul de origine ilicită, precum și a unui atelier auto abuziv care se afla în proprietatea unuia dintre cei arestați, informează presa italiană.