Italia: Moștenire disputată între „badanta” moldoveancă și vecinul bătrânului asistat, acuzat că a furat 30.000 de euro

Un pensionar italian care nu a prea avut încredere în bănci la viața lui a decis să îngroape economiile sale de o viață în grădina din spatele casei. Așadar, a luat două borcane și a pus suma de 30.000 de euro în ele, apoi a săpat o groapă în grădină și le-a ascuns acolo.

Neavând familie și alte rude, singurele persoane de încredere ale bătrânului italian, pe nume Giuseppe Caracalla și care locuia în localitatea San Lorenzo in Campo din provincia Pesaro, erau vecinul său și îngrijitoarea care i-a fost alături în ultimii ani, o femeie moldoveancă în vârstă de 60 de ani. Vecinul lui Caracalla, Franco Serallegri – 67 de ani, a devenit la un moment dat și tutorele legal al acestuia, dar bătrânul a decis să împartă averea sa în două, între „badanta” moldoveancă și vecin, scrie Il Resto del Carlino.

După această decizie, Caracalla i-a mărturisit lui Serallegri că a îngropat în grădină frumoasa sumă de 30.000 de euro, care urma să-i revină acestuia din urmă după moartea bătrânului drept moștenire, în timp ce îngrijitoarei sale i-a lăsat alte bunuri. Pe lângă cei 30.000 de euro, vecinul a primit și împuternicire să-i scoată pensia, dar și să facă operații în contul bancar al bătrânului.

Toate ar fi fost bune și frumoase, iar Serallegri ar fi avut parte de acei bani îngropați în grădină fără nicio problemă, dacă ar fi avut puțină răbdare și nu s-ar fi lăsat condus de lăcomie (și puțin rasism chiar). În schimb, în luna mai a anului 2015, vecinul bătrânului a decis să dezgroape pe ascuns banii lui Caracalla ascunși în grădină și să-i pună în contul său personal (cel al lui Serallegri, ca să fim clari).

Și i-ar fi mers totul strună, dacă îngrijitoarea moldoveancă nu ar fi observat că cineva a săpat în grădină și s-ar fi dus imediat să-i spună bătrânului asistat despre acest fapt. Când Serallegri a aflat că femeia moldoveancă i-a spus totul lui Caracalla, s-a dus imediat la casa acestuia cu o falcă în cer și una în pământ pentru a amenința femeia care l-a dat de gol.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Te trimit în țara ta fără pielea de pe tine”, i-a spus vecinul îngrijitoarei, care n-a stat prea mult pe gânduri și l-a denunțat pe acesta pentru furt și amenințări. În urma denunțului, carabinierii au deschis o anchetă și ulterioare verificări au scos la iveală faptul că Serallegri, pe lângă cei 30.000 de euro din grădina bătrânului, a mai mutat și suma de 23.000 de euro din contul lui Caracalla în contul său personal.

La circa 7 luni după aceste fapte, bătrânul a decedat, dar între timp procesul împotriva vecinului a fost deschis și acesta, apărat de avocatul Adriano Blasi, a încercat să se justifice spunând că acei bani au fost o donație și că i-a luat cu acordul lui Caracalla. Procurorul care s-a ocupat de caz, Mario Tombari, i-a cerut judecătorului să-l condamne la 4 ani și 6 luni de închisoare, dar judecătorul a fost mai tolerant și l-a condamnat pe bărbatul italian în cursul zilei de luni, 28 octombrie 2019, la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru furtul banilor din grădină și amenințările asupra îngrijitoarei moldovence. Pentru banii luați din contul bătrânului, cei 23.000 de euro, vecinul a fost absolvit de orice vină, având în vedere că era avea împuternicire legală să facă aceste operațiuni.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20