Italia, motivul pentru care de 8 martie se dăruiesc mimoze. Beneficiile acestor flori asupra sănătății

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători realizările sociale, economice și politice ale femeilor de pretutindeni, dar atrăgând în același timp atenția asupra fenomenelor de discriminare și violență care încă se mai mențin peste tot în lume.

Mimoza este una dintre cele mai iubite flori în Italia și se dăruiește cu ocazia zilei de 8 martie. Acest mugur aurit este fără îndoială, simbolul feminității, o feminitate care trebuie protejată și respectată nu numai pe 8 martie, ci în fiecare zi a vieții noastre.

Se spune că această floare ameliorează stresul, umple sufletul cu optimism și ameliorează starea de oboseală.

În plus, este utilizat în medicina alternativă în tratamentul frigidității și alinării PMS (sindromul premenstrual).

Baia aromatică, masajul cu adăugarea de ulei de mimoză contribuie la normalizarea stării unei femei în timpul menopauzei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu ultimul rol îl joacă acest miracol răspândit cu polen auriu, de asemenea, printre afrodisiacele de origine vegetală.

Mai multe evenimente stau la originea declarării zilei de 8 martie ca zi de sărbătorire a femeilor din lumea întreagă

Unul dintre ele spune că această sărbătoare este o recunoaștere a sacrificiului muncitoarelor de la fabrica Cotton din New York.

În anul 1908 acestea au făcut grevă în semn de protest față de condițiile inumane la care erau constrânse să lucreze.

În ziua de 8 martie, patronul fabricii a blocat toate intrările pentru a împiedica muncitoarele să iasă din fabrică.

A fost provocat un incendiu și 129 de muncitoare au murit arse. În amintirea acestei tragedii la Congresul celei de-a doua Internaționale Socialiste din august-septembrie 1910, de la Copenhaga, Clara Zetkin, sprijinită de Rosa Luxemburg, au propus ca această zi să fie proclamată drept ziua luptei internaționale în apărarea și recunoașterea drepturilor femeilor.

Legenda spune că în jurul fabricii dar și pe locul unde au fost îngropate muncitoarele arse au crescut arbori de mimoză, de aici și semnificația ca cel puțin în Italia, de 8 martie, să fie dăruită tuturor femeilor o ramură din această floare.

Cronici mai recente susțin că în anul 1946, U.D.I. (Unione Donne Italiane) căuta o floare care să poată sărbători prima Zi a Femeii postbelice.

Alegerea a fost aproape obligatorie: mimoza este una dintre puținele plante care înflorește la începutul lunii martie și este la îndemâna tuturor.

Astfel, alegerea mimozelor pentru a sărbători și a simboliza ziua de 8 martie se datorează ideii a trei femei italiene, Teresa Noce, Rita Montagnana și Teresa Mattei.