Muncitor român din Italia amenințat cu pistolul de angajator: „Dacă nu demisionezi, te omor pe tine, pe soția ta și pe fiul tău!”

Un muncitor român de 36 de ani, venit la muncă în Italia, în localitatea Volpiano (Torino), a trecut prin clipe de groază atunci când angajatorul său, un cetățean italian de 40 de ani, l-a amenințat că-l omoară, îndreptând un pistol spre el și cerându-i să demisioneze.

Potrivit ziarului La Sentinella, bărbatul italian și doi complici de-ai săi de cetățenie albaneză l-au dus pe muncitorul român pe un câmp din apropierea localității Volpiano și apoi l-au amenințat că-l omoară dacă nu demisionează.

„Dacă nu demisionezi, te omor pe tine, pe soția ta și pe fiul tău”, i-a spus bărbatul italian angajatului său în timp ce îi arăta o scrisoare de demisie pe care conaționalul nostru trebuia să o semneze. Singura vină a muncitorului român a fost aceea că i-a cerut angajatorului său să-i plătească salariile neplătite.

Această teribilă faptă avea loc în toamna anului trecut, se mai precizează în presa locală, dar carabinierii din localitatea Volpiano au reușit să-i identifice pe cei trei agresori doar de curând, aceștia fiind, Luca Staropoli – 40 de ani, care era și angajatorului muncitorului român, Arben Turtelli – 42 de ani și Florent Ndreu – 32 de ani.

Cei trei sunt acuzați de jaf și tentativă de șantaj asupra conaționalului nostru, acuzația de jaf apărând fiindcă, după ce au văzut că nu reușesc să-l convingă pe muncitorul român să semneze demisia, nici măcar sub amenințarea pistolului, cei trei i-au furat acestuia portofelul și telefonul mobil. Bărbatul român reușise apoi să fugă și să cheme carabinierii prin intermediul unui telefon pentru S.O.S. instalat pe strada tangențială.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol