Muncitor român din Italia amenințat cu pistolul de angajator: „Dacă nu demisionezi, te omor pe tine, pe soția ta și pe fiul tău!”

Un muncitor român de 36 de ani, venit la muncă în Italia, în localitatea Volpiano (Torino), a trecut prin clipe de groază atunci când angajatorul său, un cetățean italian de 40 de ani, l-a amenințat că-l omoară, îndreptând un pistol spre el și cerându-i să demisioneze.

Potrivit ziarului La Sentinella, bărbatul italian și doi complici de-ai săi de cetățenie albaneză l-au dus pe muncitorul român pe un câmp din apropierea localității Volpiano și apoi l-au amenințat că-l omoară dacă nu demisionează.

„Dacă nu demisionezi, te omor pe tine, pe soția ta și pe fiul tău”, i-a spus bărbatul italian angajatului său în timp ce îi arăta o scrisoare de demisie pe care conaționalul nostru trebuia să o semneze. Singura vină a muncitorului român a fost aceea că i-a cerut angajatorului său să-i plătească salariile neplătite.

Această teribilă faptă avea loc în toamna anului trecut, se mai precizează în presa locală, dar carabinierii din localitatea Volpiano au reușit să-i identifice pe cei trei agresori doar de curând, aceștia fiind, Luca Staropoli – 40 de ani, care era și angajatorului muncitorului român, Arben Turtelli – 42 de ani și Florent Ndreu – 32 de ani.

Cei trei sunt acuzați de jaf și tentativă de șantaj asupra conaționalului nostru, acuzația de jaf apărând fiindcă, după ce au văzut că nu reușesc să-l convingă pe muncitorul român să semneze demisia, nici măcar sub amenințarea pistolului, cei trei i-au furat acestuia portofelul și telefonul mobil. Bărbatul român reușise apoi să fugă și să cheme carabinierii prin intermediul unui telefon pentru S.O.S. instalat pe strada tangențială.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI