Italia: muncitor român atacat de un animal bovin la muncă, carabinierii descoperă că nu avea contract

Un bărbat italian în vârstă de 66 de ani, care deține o fermă agricolă în Montescaglioso, provincia Matera, a fost denunțat joi, 29 august 2019, de carabinierii din localitate și cei de la secția Inspectoratului de Muncă din provincie pentru mai multe violări ale normelor de muncă și ale siguranței la locul de muncă.

Ancheta a început în data de 26 august 2019 când un muncitor român în vârstă de 42 de ani, care lucra la ferma italianului a fost lovit la spate de un animal bovin. Fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale, medicii au descoperit că românul nostru suferise un accident de muncă și au alertat imediat autoritățile, așa cum prevede legea.

În urma verificărilor efectuate de carabinieri la ferma unde conaționalul nostru a suferit accidentul, a reieșit că acesta nu avea un contract de muncă înregistrat cu societatea condusă de bărbatul italian și nu era singurul. Un alt muncitor, a cărui naționalitate nu a fost specificată de autorități, a fost descoperit că lucra de asemenea fără forme legale.

În cursul zilei de joi, proprietarul societății a fost denunțat în stare de libertate la Tribunalul din Matera pentru încălcarea normelor de siguranță și prevenție a accidentelor în câmpul muncii, precum și pentru angajarea muncitorilor fără contract de muncă. Bărbatul italian a primit astfel o amendă uriașă în valoare de 45.000 de euro, relatează ANSA.

Potrivit surselor locale, conaționalul nostru nu a suferit răni grave care să-i pună viața în pericol.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI