Italia: muncitor român avea în casă materiale furate în valoare de 38.000 de euro

Burghiuri, cabluri din cupru, diferite tipuri de scule și materiale de construcții, toate pentru o valoare totală de 38.000 de euro, au fost descoperite de carabinieri în casa unui muncitor român în vârstă de 37 de ani din Castrocaro, provincia Forlì-Cesena (Emilia-Romagna). Românul este acuzat de furt și judecat în stare de libertate.

Percheziția efectuată de carabinierii unității militare din Castrocaro la locuința bărbatului a avut loc marți seară, 19 martie. Printre materialele găsite se numără 1,8 tone de plăci de lemn care au fost furate în ziua de 12 februarie a acestui an de la un întreprinzător din Forlì. Păgubașul, solicitat de carabinieri, și-a recunoscut materialele.

De asemenea, la domiciliul muncitorului român au mai fost găsite echipamente și materiale folosite în lucrări de construcții furate pe 28 noiembrie, 2018, de la un italian în vârstă de 55 de ani din Predappio. Și în acest caz, proprietarul și-a recunoscut materialele care i-au fost sustrase.

Muncitorul român este suspectat ca făcând parte dintr-un grup format din români și albanezi, deja identificat și destructurat, care a efectuat o serie de furturi între noiembrie 2018 și luna februarie a acestui an.