Italia: Muncitor român cade de pe schela șantierului. Colegii ascund adevărul: „A dat o mașină peste el”

Un muncitor român rezident în localitatea Parete, provincia Caserta din Campania, a fost grav rănit miercuri, 20 februarie, după ce a căzut de pe schelele șantierului în care lucra. Colegul care l-a transportat la spital a ascuns că bărbatul ar fi victima unui accident de muncă: „A dat o mașină peste el”, dar medicii au constatat că rănile muncitorului nu erau compatibile cu un accident rutier.

Muncitorul român are răni multiple pe tot corpul și a fost transportat în stare foarte gravă la spitalul San Giuseppe Moscati din Aversa, de un coleg de muncă. Acesta a declarat că muncitorul ar fi fost lovit de o mașină dar medicii au descoperit foarte repede adevărul. Rănile muncitorului român erau compatibile cu o cădere de la înălțime și nu cu un accident rutier.

A fost anunțată poliția care a început cercetările și care a stabilit că românul căzuse de fapt de pe schelele unui șantier situat între localitățile Parete și Giugliano din regiunea italiană Campania.

S-au deplasat la fața locului ofițerii de poliție și cei de la Asl, care se ocupă cu anchetarea accidentelor de muncă. În acest timp, muncitorul rănit a fost transportat la spitalul din Caserta, unde urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale delicate.