Italia: Muncitor român de 22 de ani, victimă a unui misterios accident de muncă. Grav în spital

Un tânăr bărbat român în vârstă de 22 de ani, a fost joi, 29 noiembrie, victima unui accident de muncă la Eboli, în provincia Salerno. Colegii săi spun că acesta a căzut într-un canal, medicii declară însă că fracturile suferite sunt compatibile cu o căzătură de la o înălțime mult mai mare, de cel puțin 5-10 metri. Tânărul a fost operat de urgență și se află în continuare internat în stare critică, informează La Città di Salerno.

Gabriel M. P. este spitalizat în stare gravă la spitalul „Maria Santissima Addolorata” din Salerno. Chirurgii i-au scos splina dar tânărul a suferit multiple fracturi, cele toracice îi pot afecta activitatea pulmonară, spun medicii. După operație, Gabriel a fost transferat la secția Terapie Intensivă iar starea sa continuă să fie deosebit de gravă.

Dinamica incidentului reprezintă încă un mister, colegii de muncă povestesc despre o cădere într-un șanț dar medicii nu sunt convinși de această variantă a faptelor. Rănile prezente pe corpul băiatului sunt compatibile cu o cădere de sus, cu un zbor între cinci și zece metri înainte de impactul cu solul. Pentru medici este un miracol faptul că muncitorul român nu a suferit daune la nivelul capului. „Pacientul nu are zgârieturi, are o traumă severă pe partea stângă a corpului. În spital a fost o lungă discuție despre o posibilă cădere dintr-un copac.”, declară experții sanitari.

Starea gravă a tânărului român precum și dificultatea de a se exprima în limba italiană, au împiedicat până acum ca autoritățile să obțină detalii clare despre ceea ce s-a întâmplat.  Accidentul de muncă este cercetat de carabinierii din Eboli.