Italia: muncitor român în vârstă de 38 de ani mort după ce s-a simțit rău la locul de muncă

Un muncitor român în vârstă de 38 de ani și-a pierdut viața în cursul dimineții de marți, 13 august 2019, după ce ce s-a simțit rău la locul de muncă, pe un șantier amplasat pe via San Michele din Trieste.

S-a întâmplat în jurul orei 8:00 dimineața, iar conaționalul nostru intrase pe șantier de circa jumătate de oră. În timp ce muncea alături de colegii săi, bărbatul român a suferit o criză convulsivă și a fost chemată imediat o ambulanță la fața locului.

Odată urcat în ambulanță, muncitorul român se pare că a suferit din senin un atac de cord și a fost resuscitat imediat de personalul medical, apoi a fost transportat la spitalul Cattinara cu cod roșu de urgență. În ciuda eforturilor depuse de medicii de la secția Urgențe a spitalului, inima conaționalului nostru a cedat și acesta și-a pierdut viața.

Sindicatul FILLEA – CGIL, care s-a interesat de acest caz și dacă muncitorul român era în regulă atât cu contractul de muncă, precum și cu certificatele medicale necesare pentru a desfășura o astfel de muncă, a transmis ieri printr-un comunicat de presă că nu au fost găsite iregularități în documentele de angajare. Autoritățile au deschis o anchetă și s-a dispus executarea autopsiei asupra corpului neînsuflețit pentru a descoperi cu exactitate cauza decesului bărbatului român.

Potrivit surselor locale, conaționalul nostru era angajat al firme Ingallina S.R.L. care a câștigat la licitație contractul pentru lucrările efectuate pe șantierul AcegasApsAmga de pe via San Michele din Trieste.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul