Italia: muncitor român în stare foarte gravă după o căzătură de la cinci metri înălțime

Un muncitor român în vârstă de 48 de ani, care lucrează pe un șantier din L’Aquila (Abruzzo) a suferit un grav accident la locul de muncă în cursul dimineții de marți, 27 august 2019, căzând de la o distanță de cinci metri înălțime.

Șantierul unde conaționalul nostru își desfășura munca aparține firmei Cosbeton din Roma și se ocupă cu restructurarea clădirii Operei Salesiana San Giovanni Bosco din L’Aquila, afectată de cutremurul puternic care a avut loc în anul 2009. Potrivit ziarului Il Messaggero, muncitorul român se afla la o înălțime de circa cinci metri și s-a întins să culeagă un fruct dintr-un copac când parapetul de protecție a cedat sub greutate corpului său și a căzut în gol.

Colegii săi, care au observat că bărbatul accidentat nu reușește să respire cu ușurință, au chemat ambulanța și românul nostru a fost transportat la secția Urgențe a spitalului din localitate. Văzând starea foarte gravă a muncitorului, care  suferise mai multe fracturi și traume la coloana vertebrală, cutia toracică și coaste, medicii au decis să-l transfere imediat la spitalul din Teramo care este specializat în tratarea acestui tip de fracturi.

Totodată, personalul medical de la spitalul din L’Aquila au avertizat și inspectorii de muncă din cadrul ASL despre acest accident și s-a dat startul unei anchete. Inspectorii au dat dispoziție ca zona unde a avut loc accidentul să fie pusă sub sechestru și a închis lucrările pe tot șantierul pentru câteva zile.