Italia: muncitor român își pierde viața după ce cade prin acoperișul unei clădiri

La numai trei zile de la decesul lui Gheorghe Voicu, muncitor român din Italia care și-a pierdut viața la locul de muncă, aflăm despre o altă tragedie din Peninsulă care a avut loc în comunitatea românească în condiții asemănătoare.

De această dată este vorba despre un muncitor român în vârstă de 53 de ani care este titularul unei firme de construcții din Montemurlo, provincia Prato. Conaționalul nostru se afla marți, 18 septembrie 2019, pe acoperișul unei fabrici de îmbrăcăminte gestionată de niște antreprenori chinezi și care este situată în via Pieraccioli din zona Galciana, Prato.

Clădirea unde s-a produs accidentul

Din primele informații reiese că bărbatul român, care urma să execute unele lucrări de reparație pe acoperiș, a călcat pe o lucarnă de plastic (geam pentru iluminare plasat pe acoperiș – n.r.) care a cedat sub greutatea sa și l-a făcut să cadă de la o înălțime de peste 5 metri. Încercările personalului medical de pe ambulanță de a-l resuscita pe conaționalul nostru au fost inutile, impactul cu solul i-a luat viața pe loc.

Lucarna prin care conaționalul nostru a căzut

La locul tragediei s-au prezentat și carabinierii împreună cu inspectorii pentru siguranța la locul de muncă de la AUSL Toscana care vor investiga circumstanțele în care s-a produs accidentul.

@rotalianul