Italia: Muncitor român mort la 4 luni după ce a leșinat la serviciu, dar a fost declarat apt de muncă de medici

Anchetă la spitalul Ca’ Foncello din orașul italian Treviso după ce un muncitor român în agricultură a murit în cursul zilei de duminică, 3 noiembrie 2019. În urmă cu patru luni, conaționalul nostru a căzut la pământ când se afla la locul de muncă, pe un câmp și a fost dus la spital, dar a fost externat apoi, la scurt timp, fiind declarat apt de muncă din nou.

Florin Pogol, în vârstă de 50 de ani, angajat al unei societăți agricole din provincia Treviso, s-a simțit rău în luna iulie a acestui an, în timp ce era la muncă, pe câmp și s-a prăbușit la pământ în fața colegilor săi. Muncitorul român a fost transportat atunci la spitalul Ca’ Foncello unde medicii au spus că motivul acestei stări de rău s-ar fi datorat căldurii exagerate din acea perioadă, complice fiind și vârsta bărbatului care nu mai era la prima tinerețe. Conaționalul nostru a fost externat apoi, fiind declarat de medici apt de muncă din nou, iar acesta s-a întors pe câmp.

În urmă cu o săptămână însă, bărbatul român de 50 de ani s-a prezentat din nou la secția Urgențe din cadrul aceluiași spital unde se plângea de o stare de slăbiciune foarte mare. După primele analize, muncitorul român a fost internat în spital, iar zi după zi starea sa de sănătate se agrava tot mai tare. În cursul zilei de duminică, Florin Pogol a murit pe patul de spital după ce inima sa a încetat să mai bată.

Procuratura din Treviso a deschis o anchetă în acest sens și a dat ordin să fie efectuată autopsia pe corpul neînsuflețit al bărbatului român, scopul fiind acela de a înțelege dacă medicii au făcut o greșeală acum patru luni, când l-au declarat pe Florin apt de muncă și dacă decesul său putea fi evitat.

@rotalianul