Italia: Muncitor român paralizat de la gât în jos după ce a căzut de la o înălțime de 9 metri pe un șantier naval

Un muncitor român în vârstă de 43 de ani va rămâne paralizat de la gât în jos pentru tot restul vieții sale din cauza unui accident suferit în cursul nopții de 14 spre 15 februarie 2020 la docul de acostare al șantierului naval care aparține companiei Palumbo S.P.A. din Messina. Bărbatul a fost găsit de carabinieri la pâmănt în dimineața zilei de sâmbătă după ce au fost alertați prin telefon cu privire la cele întâmplate.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a descoperi cum a avut loc accidentul care i-a provocat muncitorului român, angajat al unei societăți terțe care lucrează cu compania menționată mai sus, paralizie practic în tot corpul după ce a suferit mai multe fracturi în urma căzăturii de la o înălțime de circa 9 metri de pe o navă. Cert este că la acea oră nu se afla în timpul programului de lucru și a fost găsit îmbrăcat în haine de civil, scrie presa locală.

Cel care a sunat la 112 pentru a solicita ajutor, în jurul orei 4:00 dimineața, a fost chiar bărbatul român, fiind transportat de urgență la spitalul Policlinco din Messina unde medicii au constatat imediat că starea sa este una foarte gravă. În aceeași zi, muncitorul român a fost supus unei intervenții chirurgicale efectuată de medicii Secției de Neurochirurgie a spitalului. În ciuda eforturilor depuse de medici însă pentru a-l ajuta, aceștia au fost nevoiți în cele din urmă să constate că bărbatul român de 43 de ani va rămâne paralizat complet de la gât în jos pentru tot restul vieții sale.

Reprezentanții companiei care deține șantierul naval au declarat că nu-și asumă responsabilitatea pentru cele întâmplate, iar primele investigații efectuate de carabinieri arată că nu poate fi vorba de un accident de muncă deoarece conaționalul nostru dormea la bordul vasului aflat pe șantierul naval pentru reparații și nu s-a întâmplat în timpul orelor de lucru.

@rotalianul