Italia: Un muncitor român se zbate între viață și moarte după ce a fost grav rănit la locul de muncă

Doi muncitori, unul de origine română și celălalt de naționalitate italiană, au fost răniți în urma unui accident la locul de muncă la Modena, un oraș din regiunea Emilia-Romagna din Italia. Cei doi bărbați au fost izbiți la pământ de un puternic jet de apă. Muncitorul italian a suferit o fractură de picior, iar muncitorul român este în condiții foarte grave, cu un traumatism cranian, informează Il Resto del Carlino.

Accident dramatic s-a petrecut vineri, 21 septembrie, în jurul orei 13.30, la „Alfa Engineering”, o societate care se ocupă cu prelucrarea pieselor metalice, în special a îmbinărilor de izolație pentru sistemele electrice și termice. Societatea este situată în via Mozart, în zona industrială din estul orașului Modena. Debitul de apă sub presiune ieșit dintr-un tub a fost devastator, suficient de puternic pentru a arunca la doi metri distanță pe cei doi bărbați aflați în apropiere, provocându-i unuia dintre ei, răni foarte grave.

Bărbatul român în vârstă de 43 de ani, lovit la cap, este spitalizat în condiții disperate la spitalul din Baggiovara; situația este mai puțin gravă pentru muncitorul italian, în vârstă de 51 de ani, internat în același spital cu o fractură la un picior.

Cei doi bărbați testau un tub metalic mare cu un diametru de aproximativ 80 de centimetri. Un test important deoarece produsul trebuie să poată conține apă la o presiune foarte mare. Muncitorii au început efectuarea testării instalației, când brusc o secțiune a tubului a cedat, deversând un jet violent de apă care i-a investit în plin pe cei doi. Presiunea puternică a apei i-a împins pe cei doi bărbați circa doi metri înapoi și i-a izbit la pământ. Colegii au perceput imediat gravitatea situației și au telefonat la 118 cerând ajutor. La fața locului, într-un timp scurt, au sosit două ambulanțe, iar personalul medical a constatat condițiile dramatice ale conaționalului nostru. În prezent este spitalizat la secția de terapie intensivă, iar medicii declară că situația sa este una foarte gravă.

La locul accidentului s-au prezentat reprezentanții de la Medicina Muncii pentru a reconstitui dinamica dramatică a faptelor și a stabili dacă au fost respectate toate regulile privind siguranța la locul de muncă. Magistratura a deschis un dosar de cercetare a cazului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI