Italia: Muncitori agricoli români exploatați la Ragusa, doi italieni denunțați

Echipa mobilă a poliției din Ragusa și agenții comisariatului Vittoria din Sicilia, au denunțat proprietarii italieni a două ferme agricole pentru exploatarea forței de muncă. Aceștia se foloseau de muncitori români pe care îi plăteau necorespunzător și cărora le-au oferit condiții grele de muncă și cazare.

Proprietarii fermelor respective, doi italieni cu inițialele S.G., în vârstă de 56 anni și L.P.G. de 51, au transformat niște magazii în locuințe, unde locuiau familii întregi de lucrători români, mulți dintre ei împreună cu copiii lor. Investigațiile sunt în curs de desfășurare privind lipsa autorizațiilor de construcție în unele dintre aceste cazuri, scriu cei de la nuovosud.it.

Muncitorii erau angajați în absența totală a condițiilor de securitate a muncii și plătiți într-un mod diferit de cel indicat în contractele de muncă.

Unul dintre proprietarii celor două companii agricole s-a constatat că fura și energie electrică de ceva timp, tehnicienii ENEL găsind două legături abuzive la rețeaua de alimentare. Având în vedere gravitatea tipului de furt, destinat să îmbogățească compania și nu pentru o locuință privată sau lipsuri economice, S.G. a fost arestat și plasat sub arest la domiciliu.

Cu privire la situația muncitorilor români, în cazul de față gravitatea faptelor constatate a fost cu siguranță mai mică decât la celelalte controale efectuate până în prezent și nu s-a procedat la arestarea titularilor, prin urmare, acestora li s-a întocmit trimiterea în judecată în stare de libertate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Poliția de Stat din Ragusa continuă să mențină un nivel ridicat de atenție în ceea ce privește exploatarea muncii, o infracțiune care dăunează atât lucrătorilor agricoli, cât și societăților agricole cinstite prezente în teritoriu. Acestea din urmă solicită controale pentru a se elimina concurența ilegală care creează daune economice  împotriva companiilor care respectă legea, dar și în detrimentul muncitorilor”, se arată într-un comunicat al poliției italiene.

@rotalianul