Italia: ‘Ndrangheta, peste 300 de persoane arestate. Șefi ai grupării mafiote, politicieni și antreprenori

Poliţia italiană a anunţat joi, 19 decembrie, arestarea a 330 de persoane, inclusiv în Elveţia, Germania şi Bulgaria, în cadrul unei operaţiuni majore care a vizat gruparea mafiotă calabreză ‘Ndrangheta, scrie La Repubblica.

„În zona Vibo Valentia (Calabria) ‘Ndrangheta a fost ruptă din rădăcină”, specifică sursa citată.

- Continuarea după publicitate -

În jur de 260 de persoane au ajuns în arestul poliţiei, 70 au fost plasate în arest la domiciliu, iar patru au primit interdicţie de a mai intra în localităţile de reşedinţă. Toți cei vizați sunt acuzaţi de asociere mafiotă, crime, extorcare, cămătărie, trafic de droguri, spălare de bani, corupţie şi fraudă.

„Noaptea trecută statul și-a demonstrat din nou toată capacitatea de a reacționa împotriva infractorilor. De astăzi în Calabria se respiră un aer mai curat, un aer care are gustul libertății” – a spus Nicola Morra, președintele Comisiei parlamentare Antimafia.

Au fost confiscate bunuri în valoare totală de 15 milioane de euro, iar operațiunea carabinierilor italieni a vizat grupări ale ‘Ndrangheta în provincia calabreză Vibo Valentia şi a scos la iveală legăturile acestora cu oameni de afaceri locali, funcţionari publici, politicieni şi poliţişti.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI