Italia: ‘Ndrangheta, peste 300 de persoane arestate. Șefi ai grupării mafiote, politicieni și antreprenori

Poliţia italiană a anunţat joi, 19 decembrie, arestarea a 330 de persoane, inclusiv în Elveţia, Germania şi Bulgaria, în cadrul unei operaţiuni majore care a vizat gruparea mafiotă calabreză ‘Ndrangheta, scrie La Repubblica.

„În zona Vibo Valentia (Calabria) ‘Ndrangheta a fost ruptă din rădăcină”, specifică sursa citată.

În jur de 260 de persoane au ajuns în arestul poliţiei, 70 au fost plasate în arest la domiciliu, iar patru au primit interdicţie de a mai intra în localităţile de reşedinţă. Toți cei vizați sunt acuzaţi de asociere mafiotă, crime, extorcare, cămătărie, trafic de droguri, spălare de bani, corupţie şi fraudă.

„Noaptea trecută statul și-a demonstrat din nou toată capacitatea de a reacționa împotriva infractorilor. De astăzi în Calabria se respiră un aer mai curat, un aer care are gustul libertății” – a spus Nicola Morra, președintele Comisiei parlamentare Antimafia.

Au fost confiscate bunuri în valoare totală de 15 milioane de euro, iar operațiunea carabinierilor italieni a vizat grupări ale ‘Ndrangheta în provincia calabreză Vibo Valentia şi a scos la iveală legăturile acestora cu oameni de afaceri locali, funcţionari publici, politicieni şi poliţişti.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI