Italia, deplasarea între regiuni începând cu 26 aprilie. Documentele necesare

Pentru deplasarea între regiunile considerate zone roșii sau portocalii, începând de luni, 26 aprilie, va fi necesară doar declarația pe propria răspundere din care să rezulte că deplasarea se face în scop de muncă, sănătate sau urgență. Între regiunile considerate zonă galbenă deplasarea se face în mod liber, informează Corriere della Sera.

Pentru regiunile considerate zone roșii sau portocalii există însă o excepție, persoanele vor putea călători și în scop turistic dacă: sunt vaccinate cu ambele doze, sunt în posesia unui rezultat negativ la testul covid făcut în ultimele 48 de ore sau sunt în posesia unui certificat din care să rezulte că au avut covid și s-au însănătoșit. Turiștii trebuie să aibă autodeclarația la care să atașeze un document din care să rezulte una din cerințele prezentate mai sus. Declarația pe propria răspundere se poate descărca de aici.

În vederea sezonului estival care se apropie, guvernul italian a dispus crearea unui card magnetic, tip pass, care să includă datele privind vaccinarea, testarea sau vindecarea de covid a persoanei în cauză, conform informațiilor incluse în baza de date. Cardul va fi disponibil în următoarele 2-3 luni. Această măsură va permite deplasarea persoanelor în scop turistic sau personal chiar și în zonele considerate cu risc ridicat de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, regiunile Sardinia, Valle d’Aosta și Puglia sunt zone roșii, restul fiind considerate zone portocalii. O nouă reevaluare va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. Regiunile care probabil vor fi incluse în zona galbenă de luni, 26 aprilie, dacă vor îndeplini în continuare condițiile, sunt: Lazio, Umbria, Veneto, Basilicata, Abruzzo, Molise și Provincia Auotnomă Bolzano – Alto Adige.

Distribuie acest articol