Italia este pentru români noua piață a permiselor de conducere auto falsificate? Iată pe ce sume se vând acestea

Poliția română de Frontieră, utilizând o dotarea tehnică tot mai performantă, a reușit să descopere în ultimii cinci ani, aproape 2.000 de permise de conducere şi paşapoarte falsificate.

Preţul plătit pentru un permis de conducere falsificat, potrivit propriilor declaraţii, de către cei depistaţi folosind actele false a crescut constant. Dacă în 2012-2013 un permis auto se putea procura, de la falsificatorii din Republica Moldova, cu 200-250 de euro, acum preţul a ajuns la 1.000 de euro, însă sursa este Italia, unde se pare că este o cerere importantă din partea românilor şi basarabenilor.

Cel mai recent caz de permis auto falsificat în Italia a fost depistat la Vama Oancea, judeţul Galaţi, la sfârşitul lunii august 2017.

Ştefan S.  în vârstă de 38 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia. La controlul de frontieră, pe lângă documentul de identitate, bărbatul a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului şi un permis de conducere pentru categoria B, eliberat de autorităţile italiene.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu figurează ca fiind eliberat de autorităţile italiene, acesta fiind fals. De asemenea, persoana în cauză figura în baza de date ca având antecedente la regimul circulaţiei, având interdicţie pe timp de cinci în a deţine permis de conducere auto.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ștefan S. a declarat că a obţinut permisul de conducere, în schimbul sumei de 1.000 de euro, de la un cetăţean italian a cărui identitate nu o cunoaşte. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, informează adevărul.ro.

De ani buni, Poliția de Frontieră română a depistat o mulţime de documente falsificate, în top fiind permisele auto, certificatele de înmatriculare ale maşinilor şi actele de identitate, riscând să devină un adevărat fenomen infracțional.

Distribuie acest articol