Italia: O bunică a salvat de la moarte trei nepoți după ce un incendiu a izbucnit în locuința lor

Eroismul nu cunoaște limite atunci când vine vorba de protejarea celor dragi.

Un exemplu grăitor este Lindite Berai, o femeie în vârstă de 47 de ani și de origine kosovară, care a salvat viețile celor trei nepoți ai săi în urma unui incendiu devastator izbucnit în apartamentul în care locuia situat în localitatea Cassano delle Murge, provincia italiană Bari din Puglia.

Potrivit ziarului La Gazzetta del Mezzogiorno, curajoasă bunică se află acum sub tratament medical la spitalul Miulli din Bari. Ea a suferit arsuri pe peste 25% din corp, bratele și fața fiind cel mai grav afectate.

GN4_DAT_37764259.jpg--cassano__nonna_coraggio_si_lancia_nelle_fiamme_e_salva_3_nipoti_dal_rogo
Apartamentul în care a avut loc incendiul. Sursă foto: lagazzettadelmezzogiorno.it.

Familia Berai se afă în Italia de peste două decenii și, în prezent, locuiește într-u apartament situat pe via Acquaviva din Cassano delle Murge.

În dimineața zilei vineri, 1 septembrie 2023, în timp ce era ocupată cu treburile casnice, femeia a simțit un miros puternic de ars și a văzut un fum dens ieșind dintr-o cameră în care se aflau nepoții ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fără să stea pe gânduri, ea a intrat în camera în flăcări și i-a scos pe copii în siguranță, în ciuda pericolului iminent la care s-a expus.

Imediat după incident, autoritățile locale au fost alertate și la fața locului au ajuns agenții Poliției Locale, carabinierii și pompierii.

Aceștia din urmă au constatat că focul ar fi putut fi cauzat de un defect al instalației electrice, ceea ce a dus la deteriorarea structurii clădirii și a facilităților interne.

Ca măsură de precauție, Primăria o ordonanță care a declarat apartamentul drept nelocuibil și a dispus evacuarea imediată a rezidenților.

În urma evaluării efectuate de pompieri, a fost semnalată și posibilitatea unor daune structurale ale imobilului, motiv pentru care traficul rutier din zonă a fost restricționat printr-o altă ordonanță.

Aceasta a fost emisă pentru a evita accidente cauzate de căderea eventualelor fragmente de material edilic sau calcinaci.

Femeia se află acum sub supraveghere medicală, în timp ce nepoții ei au scăpat nevătămați datorită curajului și sacrificiului ei.