Italia: O seară liniștită s-a transformat într-un coșmar pentru doi soți. I-au prădat hoții cu ei în casă

Era o seară obișnuită la Treviso pentru Roberta Aliastro, în vârstă de 57 de ani, și partenerul său.

În jurul orei 21:30, în timp ce femeia se pregătea să se ducă să facă un duș, bărbatul era absorbit de emisiunea de la televizor. Dar această liniște a fost întreruptă de un act de hoție care i-a lăsat înmărmuriți.

„Deschisesem fereastra camerei pentru a răcori un pic casa”, povestește Roberta citată de Il Messaggero.

Înainte de a se duce la duș, și-a scos bijuteriile și le-a lăsat pe noptieră. Printre ele se număra și un inel de platină încrustat cu diamante, o moștenire de la mama sa care decedase cu un an în urmă.

Fenomenal este faptul că hoții au fost atât de iscusiți, încât au acționat chiar și cu proprietarii în casă. Unul dintre ei a păzit la intrare, în timp ce celălalt a intrat pe fereastră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În declarațiile sale, Roberta a mai adăugat cu regret: „De obicei îmi scot bijuteriile înainte de a merge la culcare. De data aceasta, le-am lăsat în cameră cu fereastra deschisă.”

După ce a realizat ce s-a întâmplat femeia a avut un șoc: „Bijuteriile dispăruseră. Nu-mi venea să cred!” Plasa de țânțari era ruptă, ceea ce a făcut-o să înțeleagă ce se întâmplase.

După incident, Roberta a contactat imediat poliția, care a intervenit la fața locului

Valoarea bijuteriilor furate este estimată la 15.000 de euro – o sumă substanțială. Cu toate acestea, valoarea lor sentimentală este de neînlocuit.

Femeia speră din toată inima să își poată recupera inelul, o amintire prețioasă de la mama sa.

Pe măsură ce poliția își continuă investigațiile și analizează imaginile de pe camerele de supraveghere, localnicii sunt îndemnați să rămână vigilenți, mai ales în perioada premergătoare sărbătorii „Ferragosto”, de la 15 august, când mulți locuitori se vor îndrepta către destinațiile lor de vacanță.

Un moment de neatenție poate avea consecințe devastatoare, nu doar din punct de vedere material, ci și emoțional.