Italia: Oasele unui român descoperite după 3 ani de la dispariția sa. Bărbatul și-a luat singur viața

Resturile umane la care vom face referire s-au descoperit la Cologno Monzese, o localitate de la periferia orașului Milano, în primăvara anului 2017 și sunt ale unui român dispărut în anul 2014. Supuse testului ADN, autoritățile italiene anunță că oasele găsite în interiorul unei foste școli de călărie din Via Mascagni, aparțin unui bărbat român care astăzi ar fi avut 40 de ani, scrie Milano Today.

Ioan Marius M. este bărbatul român căruia îi aparține scheletul găsit anul trecut, pe 11 aprilie. Marius era rezident de mai mulți ani la Cologno Monzese și carabinierii au certitudinea că testul ADN efectuat de specialiștii RIS din Parma este unul fără echivoc, mai ales că a fost comparat și cu cel al mamei bărbatului care a venit din România special pentru acest lucru și la cererea autorităților italiene.

La locul unde au fost descoperite oasele românului nostru, carabinierii au mai găsit un halat de baie, o sticlă de vodkă și o icoană a Maicii Domnului care provenea de la un lăcaș de cult din țara noastră, cu înscrisul „România”. Acest detaliu a fost primul indiciu care a făcut ca cercetările să se direcționeze spre comunitatea românilor din această zonă. Experții, analizând oasele cavității bucale, au sugerat că înlocuirea unui dinte al victimei prezenta anumite particularități care i-au făcut să creadă că lucrarea a fost efectuată într-o țară din estul Europei. Prin urmare, carabinierii i-au convocat pe toți cei din comunitățile română și moldovenească din zonă care reclamaseră dispariția unei persoane în ultima vreme. O femeie română a recunoscut halatul de baie ca fiind al partenerului său.

Testul ADN a fost autorizat de procurorul Emma Gambardella din Monza iar rezultatele au fost făcute publice vineri, 21 decembrie, 2018. Pe lângă halatul de baie deteriorat în timp, italienii au găsit separat cordonul, cu care se presupune că tânărul român și-a luat viața și pe care și l-a strâns în jurul gâtului.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20