Italia: Operațiunea „Madame”, prostituție și trafic de persoane. Un preot italian exploata tinere românce

O reţea internaţională de prostituţie şi de trafic de persoane a fost descoperită de autoritățile italiene la Taranto, în Puglia. Ancheta a scos la iveală o organizație transnațională ce se ocupa cu exploatarea unor tinere din Europa de Est, în special din România, care erau obligate să se prostitueze și să plătească „taxa de protecție”. 13 persoane au fost arestate, printre care și un preot italian, informează Corriere di Taranto.

Opt persoane au fost arestate preventiv, iar alte 5 au fost supuse arestului la domiciliu. Printre cei arestați se află și don Saverio Calabrese, preot paroh din Monteparano, acuzat că a participat la acțiunea de inducere, favorizare şi exploatare a prostituţiei. Preotul a fost suspendat din activitate, potrivit arhiepiscopului de Taranto, Filippo Santoro.

În cadrul operațiunii numită „Madame”, investigatorii au constatat că unele dintre fete au fost vândute sub coordonarea unei prostituate de cetățenie română, în vârstă de 30 de ani, rezidentă de mult timp în zona localității Faggiano. Fetele din casa pe care o gestiona românca și care se transformase într-un adevărat bordel, erau în permanență controlate de către aceasta, ajutată fiind de alte persoane, toate de naționalitate română și unele chiar rude între ele.

Tinerele prostituate plăteau săptămânal câte 400 de euro și li se oferea o cameră unde aveau loc raporturile cu clienții dar și pentru protecție atunci când exercitau prostituția în stradă, fără riscuri și fără niciun fel de repercusiuni. De asemenea, fetelor le-au fost confiscate de către femeia română, numită „Madame”, documentele de identitate și călătorie și erau obligate să îi dea acesteia mare parte din banii obținuți de la clienți.

Ancheta a început în august 2017 și a fost condusă de procurorul adjunct Antonella De Luca și de poliția din Taranto, în colaborare cu autoritățile din Lodi și Vibo Valentia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol