Italia – Paolo Gentiloni este noul prim ministru desemnat de preşedintele Sergio Mattarella

Ministrul de Externe în exercițiu din Italia, Paolo Gentiloni, a fost desemnat duminică, 11 decembrie, 2016, de către președintele italian, Sergio Mattarela, să formeze noul Guvern, după demisia premierului Matteo Renzi, în urma eșecului de la referendumul constituțional de pe 4 decembrie.

Decizia respectivă a fost luată după ample consultări ale preşedintelui ţării cu liderii tuturor partidelor politice.

“Sunt conștient de urgența de a da Italiei un guvern pe deplin funcțional care să le ofere liniște cetățenilor noștri și să abordeze cu maxim efort și determinare provocările internaționale, economice și sociale”, a declarat Gentiloni după întrevederea cu președintele italian Sergio Mattarella, transmit AFP, DPA si Reuters.

“Vom lucra în cadrul guvernului și al majorității actuale”, a mai spus Gentiloni, care a lăsat să se înteleagă, așa cum anticipau comentatorii politici italieni, că va păstra unii miniștri din executivul lui Renzi.

Paolo Gentiloni, în vârstă de 62 de ani, un apropiat al lui Renzi, urmează să-și formeze echipa guvernamentală, ca apoi să se prezinte în Parlament pentru votul de încredere, care ar putea avea loc miercuri, conform unor surse politice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI