Italia: Tânăr tată român mort înecat. Prietenul său acuzat pentru omor din culpă

Un bărbat român în vârstă de 27 de ani, a murit în noaptea de luni spre marți, 9 octombrie după ce barca de cauciuc pe care se afla împreună cu un prieten, român și el, s-a răsturnat. Cei doi erau la pescuit pe canalul Fratta, în Merlara (Padova) iar acum prietenul românului decedat este cercetat pentru omor din culpă.

Bărbații români au mers la pescuit în timpul nopții, barca de gumă pe care se aflau s-a răsturnat iar corpul lui Gheorghe Bălan, rezident în provincia Verona a fost recuperat în ziua următoare. Gheorghe muncea în Italia ca lucrător sezonier și era tatăl unui copil mic.

Adrian, prietenul și colegul său, în vârstă de 37 de ani, care se afla în aceeași barcă, la pescuit, este cercetat de autoritățile judiciare. În ciuda faptului că s-a scufundat imediat pentru a încerca să-și salveze prietenul, el declară că nu a reușit să îl salveze pentru că Gheorghe Bălan a fost repede luat de ape. În schimb, Adrian nu a chemat imediat ajutoare, ambulanța și carabinierii, ci a așteptat să se facă ziuă înainte de a da alarma. O întârziere care i-a fost fatală lui Gheorghe Bălan și care, poate, ar mai fi putut fi salvat. Drept urmare, Adrian este acuzat că nu i-a acordat primul ajutor și este cercetat pentru omor din culpă, scrie polesine24.it. Românul s-a apărat declarând că pe moment a fost îngrozit de ceea ce s-a întâmplat și nu a reușit să reacționeze.

Pompierii, care au intervenit și cu echipa de scafandri, l-au găsit mai întâi pe Adrian, bărbatul care a supraviețuit și care se afla la un kilometru de la locul accidentului, apoi, continuând căutările în aval pe râu, au descoperit și cadavrul lui Gheorghe Bălan.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20