Italia: Pasager dat jos din avion înainte de decolare și amendat cu 2.000 de euro. Însoțitorii de zbor l-au prins fumând o țigară electronică

Un bărbat de aproximativ 40 de ani a fost amendat cu 2.000 de euro și i s-a interzis să mai zboare cu avionul, după ce a aprins o țigară electronică la bordul unui avion Ryanair.

Potrivit Quotidiano di Puglia, incidentul a avut loc în seara zilei de 8 iunie 2024 pe Aeroportul din Brindisi, în regiunea Puglia, în timp ce avionul efectua ultima manevră înainte de a decola spre Bologna, în Emilia-Romagna.

Pasagerul a aprins țigara electronică, iar personalul companiei aeriene low-cost a observat imediat și l-a invitat pe bărbat să coboare din avion, care a fost nevoit să se întoarcă la baza de plecare.

După acest incident, avionul a decolat din nou, însă cu o ușoară întârziere.

Regulamentul care interzice fumatul în avion se aplică nu doar pentru țigările tradiționale, ci și pentru țigările electronice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși pasagerii au voie să transporte țigările electronice în bagajul de mână sau în buzunar, utilizarea acestora este strict interzisă în timpul zborului.

De asemenea, nu este permis să fumezi țigări electronice nici imediat după coborârea din avion.