Italia: patul bătrânului ia foc în toiul nopții, badanta îl salvează din flăcări dar rămân amândoi cu arsuri grave

Incendiul se pare că a pornit de la o defecțiune la patul electric al bătrânului asistat, un bărbat de 83 de ani din localitatea Samarate, provincia Varese, care era țintuit la pat din cauza problemelor de sănătate și de care avea grijă o femeie în vârstă de 50 de ani.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, totul s-a întâmplat în cursul nopții trecute de miercuri spre joi, 6 septembrie 2018, când bătrânul de 83 de ani s-a trezit cuprins de flăcări în patul său. În ajutorul său a sărit imediat badanta sa, care a reușit ca prin minune să-l scoată din flăcări și apoi a cerut intervenția pompierilor.

Atât bătrânul, cât și îngrijitoarea sa, o femeie a cărui naționalitate n-a fost specificată încă dar despre care se precizează că provine din estul Europei, au fost transportați la spitalul Niguarda din Milano cu arsuri grave. Bătrânul se află în stare critică, mai menționează sursa citată, în timp ce îngrijitoarea sa nu pare să fie în pericol, în ciuda arsurilor grave suferite și de ea, precizează alte surse locale.