Italia: Permise de conducere garantate în schimbul sumei de 3.000 de euro, printre anchetați și un cetățean român

Cinci persoane sunt anchetate în total, printre care și un cetățean român, după ce agenții de la Poliția Locală din Milano au descoperit că la o școală de șoferi din localitate examenele de teorie pentru obținerea permisului de conducere erau trucate. Persoanele puse sub cercetare sunt acuzate că primeau sume de mii de euro de la cei care voiau să obțină permisul de conducere pentru a primi ajutor în timp ce susțineau examenul de teorie.

Fosta școală de șoferi „Autonoleggio Elio” din Milano, scrie Corriere della Sera, era baza acestei grupări care, prin intermediul unor dispozitive ascunse sub hainele persoanelor care urmau să susțină examenul, oferea răspunsurile la întrebările grilă pe care le primeau candidații în timpul examenului. Aceste dispozitive, precum camere de filmat foarte mici, căști audio de mici dimensiuni și modem internet care funcționa cu cartelă SIM, erau toate procurate și montate de către un cetățean român pe persoanele care urmau să susțină examenul de teorie. Celelalte patru persoane anchetate, în schimb, erau cele care se ocupau cu găsirea de „clienți” pentru această afacere ilegală și care ofereau răspunsurile la întrebările puse în timpul examenului prin intermediul aparaturii instalate de bărbatul român.

Potrivit sursei citate, prețurile practicate variau între 3.000 și 4.000 de euro, suma fiind stabilită în funcție de naționalitatea candidaților care doreau obținerea permisului de conducere fără să mai studieze. La terminarea anchetei, condusă de procurorul Cristiana Roveda, s-a dispus sechestrul preventiv pentru fosta școală de șoferi menționată mai sus și punerea sub cercetare penală a celor cinci persoane implicate.