Italia permite din nou îmbarcarea în avion cu bagajul de mână. Alte măsuri impuse de guvernul Conte

Guvernul italian permite din nou, începând de miercuri, 15 iulie, îmbarcarea în avion cu bagajul de mână, după ce în data de 26 iunie Agenția Națională pentru Aviația Civilă (ENAC) a informat companiile aeriene că acest lucru nu mai este permis.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, un nou decret emis de premierul italian Giuseppe Conte, care a intrat în vigoare începând din această noapte, elimină restricția impusă în data de 26 iunie, deși companiile aeriene vor avea posibilitatea să impună regulile după necesitățile lor. În special, în cazul aglomerării aeronavei, compania aeriană va putea decide care bagaje să fie încărcate la cală.

Totodată, decretul specifică în cazul călătoriilor cu avionul că hainele pe care pasagerul nu le poartă, gen palton, geacă, etc., vor trebui puse în mod obligatoriu în pungi sterilizate care vor fi asigurate de compania aeriană.

În ceea ce privește măștile de protecție, acestea vor fi obligatorii în continuare atât în avion, cât și în orice spațiu public închis, inclusiv la sala de fitness, coafor, cinema, teatru, muzee, dar și în restaurante, cu excepția cazului în care se stă la masă. Aceeași regulă este valabilă și pentru mijloacele de transport în comun.

Pentru călătoriile cu trenul rămâne de asemenea în vigoare măsura obligatorie de a păstra distanța de un scaun între pasageri, cu excepția cazului în care scaunele sunt așezate în rânduri verticale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Consiliul de miniștri, mai precizează sursa citată, urmează să prelungească starea de alertă în Italia până la data de 31 decembrie 2020, în prezent aceasta fiind decretată doar până la data de 31 iulie.

@rotalianul