Italia: Persecuta îngrijitoarea română a soției sale, bătrân italian de 91 de ani condamnat la închisoare

Un bătrân pensionar în vârstă astăzi de 91 de ani, a fost condamnat de Curtea de Apel din Palermo la un an de închisoare în urma unui proces în care a fost acuzat de îngrijitoarea română a soției sale de hărțuire sexuală. Bărbatul va trebui să îi plătească femeii românce și suma de 15.000 de euro drept despăgubiri morale, relatează agenția de presă italiană ANSA.

Faptele pentru care a fost acuzat protagonistul acestui caz, pe numele său Giovanni Libia, în vârstă de 91 de ani, din Castelvetrano (Sicilia) datează din perioada 2011-2014, când femeia română, în vârstă de 40 de ani, lucra ca îngrijitoare pentru soția vârstnicului.

La timpul respectiv, bătrânul s-ar fi îndrăgostit de conaționala noastră și i-ar fi propus să întrețină raporturi sexuale care să continue cu o relație romantică între ei. Tânăra femeie a refuzat avansurile repetate ale bătrânului și din acest motiv a fost nevoită să sufere o serie de acte persecutorii până când a fost amenințată și cu un cuțit.

Bătrânul a fost condamnat în procesul de apel la un an de închisoare, precum și la plata unei despăgubiri în valoare de 15.000 de euro femeii românce care l-a denunțat și care s-a constituit parte civilă cu ajutorul avocatului Ignazio Cardinale.

Curtea de Apel din Palermo a confirmat sentința de condamnare a Tribunalului din Marsala de la 16 februarie 2017.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI