Italia: Pierderi de 7,4 miliarde de euro prevăzute în turism din cauza coronavirusului pentru perioada 1 martie-31 mai

Confturismo-Confcommercio, cea mai mare organizație non-guvernamentală din domeniul turismului din Italia, estimează pierderi de miliarde de euro în acest sector pentru perioada imediat următoare, pierderi provocate în general de o scădere uriașă a numărului de turiști speriați de epidemia de coronavirus.

Creșterea continuă a numărului de infecții și a zonelor afectate de epidemie la nivel mondial și extinderea limitelor de călătorie nu face decât să crească îngrijorarea în lumea turismului, unul dintre sectoarele cele mai afectate de criză, scrie ziarul italian La Stampa. Cea mai recentă analiză a situației a fost făcută de Confturismo-Confcommercio, iar numerele oferă o imagine mai clară a problemelor cu care se confruntă sectorul: de la 1 martie și până la sfârșitul lunii mai va fi o scădere de peste 31,6 milioane de turiști, cu o pierdere estimată undeva la 7,4 miliarde de euro.

„Situația este dramatică pentru întregul sector”, a declarat președintele Confturismo-Confcommercio, Luca Patané. „Din păcate, plătim consecințele unei comunicări media mult mai letale decât virusul, ba chiar cel mai rău virus este isteria datorită căreia suntem considerați ca niște leproși atât de temuti și ținuți la distanță.”

Conform celor spuse dei Patané „trebuie să eliminăm isteria din sistem reconstruind imediat un mesaj liniștitor și veridic despre cum stau lucrurile în Italia”. Acesta este motivul pentru care „este necesar să se ia imediat măsuri puternice pentru introducerea lichidității în sistem, oferind oxigen companiilor din sector”. Președintele organizației îndeamnă apoi intervenția guvernului „pentru a pune capăt blocajelor la intrarea italienilor în țări străine și blocajele la fluxurile turistice ale străinilor în Italia”.

„Italia, ca și destinație turistică, riscă să dispară complet de pe radarele turismului internațional. Valul de contaminări din ultima săptămână produce pagube pe care cu greu le vom mai putea repara într-un timp scurt. Iar recentul blocaj al plecărilor din SUA riscă să pună în genunchi întregul sistem (turistic – n.r.)”, a adăugat și președintele Concommercio la nivel național, Carlo Sangalli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI