Italia: „Portul popular românesc, o varietate de stiluri, simboluri și folclor”. Proiect susținut de elevi și profesori LCCR

Ambasada României în Italia felicită într-o postare pe pagina Facebook elevii și profesorii asociați Cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Regiunea Lazio pentru derularea cu succes, în decursul lunii mai, a Proiectului Educațional „Portul popular românesc, o varietate de stiluri, simboluri și folclor”.

Sursa foto: Pagina Ambasadei României în Italia

Proiectul s-a derulat sub patronajul Ambasadei României în Italia.

Sursa foto: Pagina Ambasadei României în Italia

Prin activitățile care au avut loc sub îndrumarea profesoarelor LCCR – expoziții de pictură, ateliere de creație a diverselor obiecte ce reprezintă portul popular, fotografie, dansuri tradiționale – cei mici au demonstrat că pot crea adevărate opere de artă, care pe de-o parte reflectă varietatea folclorului românesc și a artei populare, și, pe de altă parte, contribuie la cunoaşterea, păstrarea şi transmiterea tradițiilor şi obiceiurilor specifice poporului nostru.

Sursa foto: Pagina Ambasadei României în Italia

Ambasada încurajează astfel de activități care promovează arta ca mijloc de cunoaştere și păstrare a identității culturale române și care stimulează creativitatea copiilor în beneficiul comunităților locale din care fac parte.

Despre Programul LCCR

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cursul LCCR este implementat de Institutul Limbii Române în Italia și Spania începând cu anul școlar 2007-2008, în Comunitatea franceză Wallonie – Bruxelles din Regatul Belgiei din anul 2008-2009, iar din anul 2015-2016 a fost introdus și în unități școlare din Portugalia și Irlanda.

Intenţia cursului este de a asigura copiilor români, care locuiesc în afara graniţelor ţării, pe teritoriul ţărilor membre ale Uniunii Europene, condiţiile necesare prezervării identităţii lor culturale. Se doreşte, de asemenea, facilitarea reintegrării copiilor de vârstă şcolară în sistemul educativ românesc, în cazul revenirii acestora în România.

Proiectul este deschis tuturor elevilor care studiază în unităţile şcolare din statul-gazdă.

Distribuie acest articol