Italia: preot italian șantajat de români cu un video indecent. Preotul anchetat pentru sustragerea a 170.000 de euro din banii parohiilor

Don Ezio Sepi, preot în patru parohii din localitatea Ala, provincia Trento, s-a regăsit de curând în ipostaza de a fi șantajat de un grup de patru cetățeni români, un bărbat și trei femei, care susțineau că aveau în posesia lor un video care-l arăta pe paroh făcând sex în mod violent cu două femei.

Potrivit ziarului local L’Adige, șeful grupului de români care au decis să-l șantajeze pe preot se numește Sebastian Cristian Costea care, după ce a reușit să obțină inițial suma de 10.000 de euro de la preot pentru a păstra tăcerea, a decis să mai încerce o dată, cerând alți 10.000 de euro.

Doar că preotul italian a decis să denunțe acest șantaj la carabinieri iar aceștia au organizat un flagrant și l-au prins pe Costea în timp ce lua banii de la preot. Alături de Costea, acuzate și alte trei femei românce de complicitate la șantaj dar și de favorizarea prostituției, una dintre acestea fiind acuzată și că a furat o cameră de filmat cu care preotul ar fi înregistrat scenele sexuale.

Dar nici nu a început bine ancheta și procuratura ajunge să aibă o surpriză de proporții: din conturile celor patru parohii gestionate de Don Ezio Sepi lipsesc circa 170.000 de euro. Iar din moment ce suma plătită în cadrul șantajului era de maxim 20.000 de euro, mare parte din acești bani foarte probabil au fost cheltuiți cu prostituate și alte vicii ale preotului.

Din acel moment, preotul se transformă din victimă în acuzat iar procurorul Fabrizio De Angelis, care a coordonat investigațiile, decide să închidă ancheta și să pună la un loc sub acuzație cele cinci persoane implicate, atât preotul cât și cei patru români, urmând apoi să fie prezentați în fața judecătorului cu diferite capete de acuzare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În seara zilei de miercuri, 17 ianuarie 2018, Arhiepiscopia din Trento a anunțat printr-un comunicat de presă că procuratura i-a înștiințat despre neregulile găsite în conturile parohiilor conduse de preotul Ezio Seppi iar în seara aceleiași zile preotul și-a prezentat demisia, scrie La Voce del Trentino.

Sursa foto: La Voce Del Trentino

Distribuie acest articol