Italia: prețul biletelor de avion spre alte țări europene aproape dublu în comparație cu anul trecut

Prețul biletelor de avion din Italia (și nu numai) spre alte destinații din Europa aproape că s-au dublat, în ultimele 30 de zile, în comparație cu aceeași perioadă de anul trecut, informează Codacons, asociație italiană pentru protecția consumatorilor, citată de ziarul Corriere della Sera.

„În ultima lună, tariful zborurilor europene au suferit o creștere de 91% în comparație cu aceeași perioadă din 2021”, precizează reprezentanții Codacons.

Pentru zborurile intercontinentale, în schimb, asociația italiană a calculat „o creștere de 35,7%, în timp ce prețul pentru zborurile naționale au o creștere de 15,2%.”

La baza acestor scumpiri ar sta creșterea prețului kerosenului, combustibilul folosit de avioane pentru motoarele cu reacție. În plus, a contribuit și scăderea numărului de linii între diferite orașe europene, o ofertă mai mică de zboruri în comparație cu cea disponibilă înainte ca pandemia de COVID să înceapă, mai precizează sursa citată.

În ceea ce privește prețul biletelor pentru zborurile directe din Italia spre România, ce vor fi efectuate până la sfârșitul lunii iunie, conform Google Flights acestea par să varieze, la data curentă, 23 mai 2022, între 30 și 170 de euro, doar dus, în funcție de data zborului și orașul de pornire sau destinație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru perioada iulie-august, prețurile biletelor de avion pentru călătorii între principalele orașe din Italia și România par să fie și mai mici în momentul de față, fiind disponibile chiar și la circa 10 euro pentru zboruri de la Milano-Timișoara, în datele 10 iulie sau 18, 23, 25 și 30 august.

Cu toate acestea, ne așteptăm la măriri de preț și pentru cursele aeriene către țara noastră, pe măsură ce ne vom apropia tot mai mult de perioada concediilor de vară, așa cum se întâmplă în fiecare an.

Distribuie acest articol