Italia: Prezentarea priorităților Președinției României la Consiliul UE în cadrul FEBAF

La 30 ianuarie 2019, au fost prezentate prioritățile financiare și prioritățile politicii comerciale ale Președinției României la Consiliul UE, în cadrul reuniunii Federației Băncilor, Asigurărilor și Finanțelor din Italia (FEBAF).

Cu această ocazie, Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a relatat pe larg prioritățile financiare ECOFIN, prioritățile cadrului financiar multianual și ale politicii comerciale. În încheiere, au fost prezentate date despre relațiile economice bilaterale reamintind că, anul 2017 a reprezentat un nou record în ceea ce privește comerțul bilateral, record care va fi depășit în 2018, cu o valoare estimată a schimburilor comerciale bilaterale de peste 15,2 miliarde de euro.

La eveniment au participat reprezentanții asociaților membre, reprezentanții instituțiilor financiar- bancare italiene, interesate de țara care deține președinția Consiliului UE și jurnaliști italieni și români.

FEBAF cuprinde Asociația Bancară Italiană (ABI), Asociația Națională a Societăților de Asigurări (ANIA) precum și alte șase asociații, fiind unica instituție care are ca membri cele mai importante asociații de companii și instituiții financiar-bancare din Italia.

Conferința se înscrie în seria evenimentelor pe care Ambasada României în Italia, prin Biroul de Promovare Comercială și Economică, le organizează cu ocazia preluării de către România a președinției rotative a Consiliului UE, pentru prezentarea priorităților economice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul