Italia: Un profesor român de balet a murit în timp ce dădea lecții de dans elevilor

Moarte fulgerătoare pentru un profesor român de dans clasic în vârstă de 65 de ani care a murit răpus de un infarct la Assisi (Umbria), chiar în timpul unei lecții de balet.

George Bodnarciuc, rezident la Pietrasanta, în Toscana, a suferit un stop cardio-circulator și nimeni nu l-a mai putut salva. Joi după amiază, pe 2 iulie, se afla la Assisi unde preda lecții de dans clasic unui grup de elevi. Deodată, a început să se simtă rău și cei prezenți i-au acordat primul ajutor. Părea că își revine dar, din nefericire, decesul a survenit la scurt timp. Maestrul George Bodnarciuc avea 65 de ani.

La fața locului au sosit carabinierii și personalul sanitar de la 118 care nu a putut face altceva decât să constate moartea bărbatului român.

Maestrul George Bodnarciuc în timpul unei lecții de balet. Foto: Giornale della Danza

George Bodnarciuc a absolvit Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca și a debutat la vârsta de 20 de ani la Opera Națională din București. În ultimii ani a lucrat ca profesor de balet în Italia și peste hotare (Teatro Comunale di Firenze, Arena di Verona, Teatro Verdi di Trieste, Balletto di Toscana, Opera din Budapesta, Folks Oper din Vienna).

„Nu am cuvinte să descriu tristețea pe care am simțit-o la aflarea veștii că marele maestru George Bondarciuc ne-a lăsat” – a scris pe pagina de Facebook o elevă. „Dragostea pentru dans, generozitatea și bunătatea lui nu pot fi exprimate în cuvinte. Lecțiile lui vor rămâne pentru totdeauna în inima mea și a numeroșilor elevi care au trecut prin mâinile lui.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Drum lin printre stele, dragă George Bodnarciuc!”, a scris și Aglaia Gheorghe, fostă mare balerină de excepție a Operei Naționale din București.

@rotalianul