Italia: Noul formular de autocertificare pentru deplasări, valabil începând cu 4 mai

Noul model de autocertificare (declarația pe propria răspundere) valabil pentru deplasări în interiorul regiunilor începând de luni, 4 mai, poate fi descărcat de pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne. Celor care nu au la ei acest formular în timpul deplasărilor, când vor fi controlați de forțele de ordine, le va fi pusă la dispoziție de către acestea din urmă o copie pe care vor fi nevoiți să o completeze pe loc.

Noul formular de autocertificare

Așa cum vă informam în acest articol, deplasările persoanelor fizice vor fi limitate și trebuie justificate în cazul unui control prin completarea declarației pe proprie răspundere chiar și după data de 4 mai, când se va trece în cea de-a doua fază a situației de criză. În interiorul regiunii de domiciliu, deplasările vor trebui să fie justificate de motive legate de muncă, situații de necesitate, motive legate de sănătate sau vizite la rude.

Sunt interzise în schimb deplasările în afara regiunilor, cu excepția celor pe motive legate de muncă, a cazurilor de urgență absolută sau a pe motive legate de sănătate. Este permisă în schimb întoarcerea dintr-o altă regiune la propriul domiciliu sau locuință.

Puteți completa online și apoi descărca noul formular de autocertificare dând click pe acest link: https://www.interno.gov.it/sites/default/files/allegati/nuovo_modello_autodichiarazione_editabile_maggio_2020.pdf