Italia: „Rădăcini românești la Druento”, sărbătoarea comunității cu Ansamblul Folcloric Carpatica din Torino

Joi, 4 octombrie, de la ora 20:00, în Viale Papa Giovanni XXIII din Druento, provincia Torino, va avea loc o seară de cântec, joc și tradiție românească organizată de primăria localității cu sprijinul asociațiilor Centrul de Cultură și Tradiție a României și „Ansamblul Folcloric Carpatica” din Torino. Va lua parte, de asemenea, interpretul de muzică populară Gicu Pitirut, relatează quotidianovenaria.it.

Interpretul Gicu Pitirut – Italia. Foto: Mihai Bursuc

«Comunitatea românească este prima comunitate străină din Druento, cu peste 500 de locuitori. O comunitate care s-a integrat bine în ultimii ani, începând cu „România Druento” un club de fotbal format exclusiv din băieți români și care au avut un mare succes.», scrie sursa citată.

Evenimentul românesc din seara zilei de joi, 4 octombrie, are loc în cadrul sărbătorii localității, „Festa Patronale” și se bucură de sprijinul primarului Sergio Bussone, a consilierului comunal Mihaela Gabor și de colaborarea prețioasă a asociației Pro Loco.

O cină pe bază de bucate tradiționale, dar și spectacole, muzică și dansuri populare românești. «De ceva timp ne-am tot gândit la un asemenea eveniment care ar putea scoate în evidență și face cunoscute tradițiile comunității românești din Druento. Am hotărât că ar fi important să-l organizăm în cadrul celei mai importante sărbători a orașului nostru, „Festa Patronale”, când este viu sentimentul de apartenență la comunitate», explică primarul Bussone și consiliera Gabriela Gabor.

La Liturghia solemnă și procesiunea care va avea loc duminică, 7 octombrie, în cinstea Sfintei Fecioare, comunitatea română va participa îmbrăcată în costumul său tradițional.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
„Ansamblul Folcloric Carpatica” din Torino. Foto: profilul Facebook