Italia: Regulile de respectat în noaptea de Revelion 2021. De la 31 decembrie toată țara va fi din nou „zonă roșie”

După ce în zilele de 28, 29 și 30 decembrie s-au aplicat pe întreg teritoriul național măsurile valabile pentru zonele portocalii, începând de pe 31 decembrie și până pe 3 ianuarie 2021, Italia devine din nou „zonă roșie”. În ziua de luni, 4 ianuarie 2021, se trece la regulile pentru zona portocalie, ca pe 5 și 6, odată cu sărbătoarea Epifaniei, să se aplice din nou regulile pentru zona roșie.

În noaptea de Revelion sunt interzise deplasările în afara locuinței între orele 22:00 – 07:00 (față de ora 05:00 cum s-a decis pentru celelalte date).

Nu se vor organiza focuri de artificii, iar discotecile, barurile și restaurantele vor fi închise. Nici restaurantele hotelurilor nu vor avea permisiunea de a servi cina oaspeților la mese, în ultima seară a anului 2020.

Așadar, pe 31 decembrie 2020 și în zilele de 1, 2, 3, 5, 6 ianuarie 2021, se aplică pe întreg teritoriul național măsurile valabile pentru zonele roșii:

  • este interzisă deplasarea între o regiune și alta și între o „comună” și alta;
  • sunt permise deplasările doar pentru motive de muncă, sănătate sau situații de necesitate;
  • sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, chioșcurile de ziare, tutungeriile, saloanele de frizerie și coafură;
  • este permisă activitatea motorie/sportivă individuală în apropriere de locuință;
  • barurile și restaurantele sunt închise, însă este permisă activitatea de take-away până la ora 22.00 și de livrare la domiciliu, fără limite de orar;
  • este permisă vizita la rude sau prieteni între orele 05.00 – 22.00, o dată pe zi, în cadrul aceleiași regiuni. În vizită se pot deplasa maxim două persoane (cu excepția minorilor cu vârsta sub 14 ani, a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor din aceeași locuință care nu sunt autonome).

Vă reamintim că în perioada 21 decembrie 2020 – 06 ianuarie 2021, persoanele care sosesc în Republica Italiană din statele aflate pe lista C, inclusiv România, vor fi supuse în continuare măsurii de autoizolare pentru 14 zile, pentru acest interval de timp nefiind necesară prezentarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cazul apariției unor simptome specifice COVID-19, persoanele afectate sunt obligate să contacteze de îndată Autoritatea sanitară prin intermediul numerelor de telefon dedicate.