Italia, restricții coronavirus: român amendat cu peste 1.000 de euro fiindcă și-a dus mașina la spălătorie

Forțele de ordine din Italia au intensificat de astăzi, 11 aprilie 2020, controalele de verificare a respectării normelor restrictive menite să combată răspândirea coronavirusului, având în vedere că mâine credincioșii catolici vor sărbători Paștele. Printre persoanele controlate și amendate s-a numărat și un bărbat român din localitatea Lucca, din regiunea Toscana, care pentru a doua oară în 15 zile, a ieșit cu mașina la o spălătorie self-service și de această dată a primit o amendă dublă față de prima.

Potrivit ziarului La Nazione, românul nostru a fost găsit de forțele de ordine într-o spălătorie auto și, după ce au verificat datele personale ale bărbatului, au descoperit că acesta a mai fost amendat în urmă cu 15 zile pentru aceeași abatere, având în vedere că spălarea mașinii nu se numără printre excepțiile de primă necesitate pentru care se poate ieși din casă.

Agenții de poliție au fost constrânși astfel să-l amendeze pentru a doua oară în numai două săptămâni, de aceasta dată însă aplicându-i însă o sancțiune cu valoare dublă. Cetățeanul român va fi nevoit așadar să plătească suma de 1.066 de euro pentru încălcarea regulilor prevăzute în Decretul de Lege nr. 19 din 25 martie 2020, prin care sunt prevăzute amenzi între 400 și 3.000 de euro. Cu toate acestea, dacă amenda va fi plătită în termen de 30 de zile, acesta poate beneficia de o reducere de 30% și această încălcare îl va costa 746 de euro.

Tot ziarul La Nazione relatează în același articol și despre cazul unui cetățean italian care a decis să-și însoțească soția la cumpărături, lucru de asemenea interzis prin decretul menționat mai sus care permite unei singure persoane din nucleul familial să iasă la cumpărături.

Sursa foto articol: La Nazione

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul