Italia: Rezultatul autopsiei Violetei Senchiu, femeia română arsă de vie de partenerul italian

O viaţă mai bună, o familie fericită, un viitor promițător pentru copiii săi. Acestea au fost motivele care au împins-o acum aproximativ 9 ani în urmă pe Violeta Mihaela Senchiu, 32 de ani, să-și părăsească țara pentru a veni în Italia. S-a stabilit la Sala Consilina, în provincia Salerno, unde locuia și mama ei. Aici l-a cunoscut pe Gimmi Chirichella, un bărbat italian în vârstă de 48 de ani, care avea să-i devină partener de viață și tatăl copilului ei. Până de curând, când totul s-a transformat în cel mai crunt coșmar.

Deși erau certați, sâmbătă, 3 noiembrie, bărbatul a mers la locuința Violetei. Înainte însă a trecut pe la o benzinărie unde a umplut două canistre cu benzină. A deschis ușa casei şi s-a dus în camera unde se afla românca noastră, a turnat benzină pe podea, apoi a dat foc declanşând un incendiu puternic în apartament. Violeta, cuprinsă de flăcări, și-a dat sufletul după câteva ore, la spital, în chinuri groaznice. Băiețelul ei și al italianului precum și ceilalți doi copii ai Violetei avuți dintr-o relație anterioară, în acest timp se jucau liniștiți, afară, fără să bănuiască ce i se întâmpla în acele clipe mamei lor.

Procuratura din Napoli a dispus autopsia

Autopsia trupului neînsuflețit al Violetei Senchiu a fost efectuată de către medicul legal desemnat de procurorul Antonio Cavezza. La autopsie au mai fost prezenți doctorul Luigi Mastrangelo, numit de avocatul Sebastiano Tanzola, curator al drepturilor celor trei copii minori ai femeii și doctorul Emanuele Capasso, nominalizat de mama Violetei. A luat parte și avocatul lui Gimmi Chirichella, Domenico Amodeo.

Primele rezultate ale autopsiei confirmă în întregime ipoteza inițială, moartea a avut loc ca urmare a arsurilor grave suferite de femeia română.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Corpul Violetei Mihaela Senchiu a fost restituit membrilor familiei. Miercuri, 14 noiembrie, ultimul rămas bun și funeraliile, la ora 11.30, în biserica Sfintei Treimi (Chiesa della Santissima Trinità) din Sala Consilina.

„Nici o floare pentru Violeta Senchiu”, românca arsă de vie în Italia. Mesajul dur al unei jurnaliste italiene