Italia – risc de infecție alimentară cu salamul „boscaiolo” din supemarket-urile Auchan. Produsul a fost retras de pe rafturi.

Alarmă pentru o posibilă infecție alimentară în rândurile clienților supermarket-urilor Auchan, anunță astăzi, 23 noiembrie, Il Messaggero.

Marele lanț de magazine cu produse alimentare a dispus retragerea imediată de pe piața de consum a unui tip de salam, infectat cu o serie de bacterii patologice, considerate foarte periculoase pentru sănătatea oamenilor.

Este vorba, mai exact, despre salamul „boscaiolo”, cu marca „Salumificio Monteisola SAS” și anume lotul care prezintă codul de fabricație ITL2K9XCE, cu termen de garanție până în data de 20/12/16. Lotul este produs la data de 16/09/16 în incinta fabricii din via Senzano 30 B Monteisola – BS.

După cum ne informează „Sportello dei Diritti del Cittadino”, salamul infestat a fost retras din galantare de către societatea producătoare însăși, după o serie de controale care au prezentat diverse anomalii ale produsului. S-a dispus retragerea imediată a salamului infestat și aducerea la cunoștință a întregii populații asupra faptului și al unui posibil risc de infecții alimentare.

Giovanni D’Agata, președintele asociației “Sportello dei Diritti”, asociație care constituie un punct de referință pentru siguranța alimentară în Italia, invită pe toți cei care au cumpărat deja salam „boscaiolo” de la Auchan, să nu îl consume și să îl returneze supermarket-ului, care, le va restitui banii sau îl vor substitui cu alte produse la alegerea cumpărătorilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situația este foarte delicată și gravă în același timp, deoarece bacteriile cu care este infestat salamul respectiv, sunt  cunoscute medicilor microbiologi ca fiind extrem de periculoase.

@rotalianul