Un român acuzat că a făcut parte din organizația mafiotă „Cosa Nostra” a fost prins în România

La data de 21 septembrie, poliţiştii de investigatii criminale şi o grupă S.A.S. din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au demarat acțiunea pentru depistarea şi prinderea unui bărbat român în vârstă de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare emis de autorităţile italiene.

Iacob Stelică este acuzat că a făcut parte din organizația mafiotă Cosa Nostra

Iacob Stelică este originar din județul Buzău și a fost dat în urmărire internaţională din data de 5 martie 2019, în timpul unei operaţiuni antimafie desfăsurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani. În urma acțiunii denumită „Scrigno”, au fost arestate 25 de persoane acuzate de comiterea sub diferite forme a infracţiunilor de asociere de tip mafiot, fraude electorale politice mafiote, santaj şi alte infracţiuni cu violenţă.

Iacob Stelică este acuzat că ar face parte din organizaţia mafiotă şi că ar fi fost o verigă importantă a grupării asigurând caracterul conspirativ al întâlnirilor membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociaţiei criminale.

Pentru depistarea bărbatului poliţiştii au beneficiat de informaţii obţinute prin intermediul Biroului S.I.R.E.N.E (Supplementary Information Requestat National Entries) din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. Bărbatul urmează a fi prezentat instanţei în vederea extradarii către autorităţile judiciare italiene.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Român acuzat că a făcut parte din organizația mafiotă Cosa Nostra. Foto: trapani.primapaginasicilia.it

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20