Italia: Român amendat cu 5.000 de euro, circula cu permis de conducere fals

Un autoturism cu numere de înmatriculare românești a fost oprit de o patrulă a Poliției Rutiere de la Acqui Terme (Piemonte) în nordul Italiei. Șoferul, un bărbat român în vârstă de 42 de ani, rezident la Alessandria, a prezentat agenților un permis de conducere emis de autoritățile din Ucraina, dar care s-a dovedit a fi unul falsificat. Polițiștii din zona respectivă nu sunt la prima constatare de acest fel, ei sunt tot mai convinși că în spatele permiselor false se află o întreagă rețea infracțională. Șoferul român a fost amendat cu 5.000 de euro, scrie alessandrianews.it.

Permisul de conducere al bărbatului român a fost verificat prin sistemul online transfrontalier la autoritățile de poliție din Ucraina, care drept răspuns au asigurat colegii italieni că documentul în cauză nu a fost niciodată eliberat de către dânșii.

S-a dovedit astfel a fi unul fals și în urma investigațiilor efectuate, șoferul român a fost acuzat de conducere fără permis și sancționat cu o amendă de peste 5 000 de euro. De asemenea, mașina i-a fost sechestrată pe timp de 3 luni.

Agenții de la Poliția Rutieră din Alessandria declară că în ultimele zile au oprit nu mai puțin de 5 șoferi care au prezentat la control permise de conducere false. În consecință, s-au demarat investigațiile pentru a se descoperi dacă în spatele acestui fenomen se află o rețea infracțională de contrafacere a permiselor de conducere în beneficiul cetățenilor străini și italieni din această țară.

@rotalianul