Italia: Român arestat de polițiști pentru trafic de imigranți, descoperă că e infectat cu coronavirus odată ajuns la închisoare

Poliția rutieră din provincia Brescia a oprit pentru un control de rutină în cursul serii de marți, 26 mai 2020, un cetățean român care circula la bordul unui autoturism alături de familia lui. În urma verificărilor de rigoare, polițiștii au descoperit că pe numele cetățeanului român exista un mandat de arestare, motiv pentru care au decis să-l pună imediat sub arest.

Potrivit ziarului local Qui Brescia, bărbatul circula pe autostrada A4 într-un autoturism în care se afla de asemenea și soția lui, precum și cei 4 copii ai lor. Ajuns în apropierea cabinei de taxare Brescia Centro, polițiștii rutieri l-au oprit pentru un control de rutină, verificând astfel atât documentele șoferului, cât și pe cele ale familiei sale.

Verificările făcute de agenți au scos la iveală însă că pe numele bărbatului român exista un mandat de arestare emis de un judecător care l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de imigranți clandestini. Forțele de ordine nu au stat prea mult pe gânduri și l-au transportat astfel pe bărbat la penitenciarul Canton Mombello din Brescia.

Odată ajuns la penitenciar, bărbatul român a fost supus testului pentru coronavirus, așa cum cere protocolul, iar rezultatul a fost îngrijorător: acesta era pozitiv. Autoritățile au dispus imediat ca atât prizonierul, cât și soția cu cei patru copii ai lor să fie puși în carantină.

Potrivit sursei citate, agenții care l-au verificat pe bărbatul român au fost angajați în alte 110 controale în acele ore.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI