Italia: Și-a amenințat fosta soție că se aruncă în aer cu copiii, român condamnat la ani grei de închisoare

Voia să se răzbune pe fosta soție fiindcă a divorțat de el, motiv pentru care un bărbat român de 45 de ani rezident în localitatea Desio (provincia Monza e Brianza) a sunat-o și i-a spus că se va arunca în aer împreună cu cei doi copii ai lor, o fetiță de 12 ani și un băiețel de 11 ani. Bărbatul se baricadase cu copii în casă și a dat drumul la gaz în timp ce vorbea cu fosta soție la telefon.

„Dacă nu te întorci la mine, când ajungi acasă găsești o surpriză. Deschid gazul și mă omor cu copii cu tot”, i-a transmis prin telefon bărbatul român fostei sale partenere de viață, o femeie tot de origine română în vârstă de 43 de ani. Tristul episod a avut loc în data de 3 februarie 2019, când femeia se afla la muncă și după ce a vorbit 22 de minute la telefon cu el, încercând să-l calmeze, a decis să sune la carabinieri.

Militarii au sosit în grabă la locuința unde bărbatul amenința că se va arunca în aer și abia după mai bine de o oră au reușit să pătrundă în interior, datorită ajutorului prețios oferit de fetița celor doi români care a găsit curajul să descuie ușa, în ciuda tentativei tatălui ei de a opri-o. Forțele de ordine l-au găsit pe bărbat gata să arunce totul în aer cu o brichetă în mână și butoanele de la aragaz deschise.

Carabinierii l-au arestat pe loc cu acuzația de tentativă de omor și bărbatul român a petrecut inițial 7 luni la închisoare, fiind apoi dispus arestul la domiciliu pentru el, în casa unor prieteni. Apoi tribunalul i-a interzis să se mai apropie de familia lui.

Între timp bărbatul a fost trimis în judecată, iar procuratura din Monza a cerut judecătorului ca acuzatul să fie condamnat la 8 ani de închisoare. În timpul procesului însă s-a demonstrat că bărbatul nu avea o intenție clară de a-și duce la capăt gestul și asta datorită mărturiei fetiței lui de 12 ani care a povestit în tribunal cum au decurs lucrurile în acea zi în casa respectivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dacă fiica lui a spus că simțea miros de gaz doar în bucătărie și nu în cameră, înseamnă că gazul nu a fost lăsat deschis mai mult de 10 minute”, a spus un tehnician care a fost nominalizat de avocatul apărării pentru a analiza cazul în tribunal.

Fetița a declarat de asemenea că „tata deschidea gazul doar când vorbea cu mama la telefon”, apoi îl închidea când termina conversația, ceea ce în ochii judecătorului a fost ca o atenuantă. De aceea instanța a decis în urmă cu câteva zile să-l condamne pe bărbatul român la numai 5 ani și 6 luni de închisoare și nu la 8 ani cum ceruse inițial procuratura. Avocatul apărării a precizat că va face apel la această decizie.