Italia: Un român de 22 de ani a murit înecat în timp ce era la scăldat cu prietenii

O duminică de relaxare și distracție cu prietenii s-a transformat pentru un tânăr român de numai 22 de ani într-o tragedie, el a murit înecat în timp ce făcea baie în râul Sesia din Piemonte, informează La Stampa.

Totul s-a petrecut în după amiaza zilei de 31 mai, în zona podului feroviar Romagnano Sesia. Băiatul, de origine română și cu domiciliul la Romagnano, petrecea după-amiaza pe malul râului cu un grup de prieteni. Potrivit unei prime reconstituiri a faptelor, el s-ar fi aventurat în traversarea râului de la un mal la altul, de pe malul Romagnano spre cel din Gattinara. La un moment dat, prietenii nu l-au mai văzut înotând la suprafața apei și, îngrijorați, au chemat ajutoare.

Din păcate, când echipa de scafandri a reușit să-l găsească, tânărul era fără viață. Nu este exclus ca, în timp ce înota, băiatul să se fi simțit brusc rău și să-și fi pierdut forțele.

La fața locului s-a prezentat și primarul localității Romagnano Sesia, Alessandro Carini, care a declarat: „Este o tragedie care ne lasă fără cuvinte”.

Autoritățile amintesc că apele râului Sesia pot fi foarte periculoase, în urmă cu doar câteva săptămâni doi bărbați tineri au fost salvați la Serravalle, după ce curentul puternic îi împiedica să se întoarcă pe mal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul