Italia: român de 25 de ani arestat. Și-a bătut și violat partenera în vârstă de 46 de ani, apoi a însemnat-o cu un fier încins

O femeie de 46 de ani a trăit luni de coșmar alături de un tânăr român de 25 de ani, cu care locuia în concubinaj de ceva timp în localitatea Castel Volturno din provincia Caserta și care, începând cu luna decembrie a anului trecut, a ținut-o pe femeie numai în bătăi, abuzuri sexuale și umilințe.

Potrivit ziarului La Repubblica, bărbatul român se numește Roman Cătălin Constantin și a fost arestat zilele trecute cu acuzația de sechestru de persoană, maltratare și abuzuri sexuale asupra partenerei sale. Ancheta a pornit după ce la un comisariat de poliție din provincia Caserta a ajuns un raport al medicilor de la secția Urgențe a unui spital din zonă care certifica răni foarte grave suferite de o femeie. Rănile constau în diferite fracturi ale coastelor, vânătăi pe tot corpul și o arsură de gradul I pe un șold, un adevărat „însemn”, ca cel folosit în trecut de văcari pentru a-și însemna vitele.

Anchetatorii au stat atunci de vorbă cu femeia de 46 de ani care a declarat că vinovat de aceste răni este concubinul său român, un tânăr de 25 de ani, descriindu-l ca fiind un bărbat violent și fără scrupule. Coșmarul femeii a început în luna decembrie a anului trecut și a continuat în aceleași condiții până la începutul acestei luni, când femeia a început să se opună ferm la agresiunile tânărului român.

Atunci, concubinul său se pare că a devenit și mai violent iar timp de trei zile, între 1 și 3 septembrie mai exact, a supus-o pe aceasta la o violență extremă, dar și la abuzuri sexuale. Din relatările celor care erau la cunoștință cu situația celor doi, precum vecini și cunoștințe, dar și din fotografii pe care femeia le-a arătat polițiștilor, reiese că tânărul de 25 de ani a închis-o pe concubina sa în casă timp de trei zile, a obligat-o să consume droguri și să stea dezbrăcată sub dușul rece, bătând-o cu mâinile dar și cu o lingură de oțel, apoi ar fi însemnat-o cu o furculiță încinsă.

Femeia a reușit să ceară ajutorul fiilor săi care au intervenit și au dus-o la spital, denunțând violențele la care a fost supusă din partea tânărului concubin român care a fost arestat apoi și închis în penitenciarul din Santa Maria Capua Vetere la cererea Procuraturii din Caserta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.
Distribuie acest articol