Italia: român de 33 de ani arestat, prins de carabinieri în flagrant la furat

Un bărbat român a fost arestat în noaptea de miercuri spre joi, 25 iulie 2019, de carabinierii din Marsala, provincia Trapani, pentru tentativă de furt care a avut loc pe o podgorie din localitate.

Carabinierii, care se aflau în acea noapte în cursul unui control de rutină pe teren, au observat o mașină parcată în apropierea podgoriei la o oră foarte târzie, motiv pentru care au suspectat că ar putea avea loc un furt chiar în acel moment. Intuiția lor se pare că nu a fost greșită, fiindcă la o verificare mai atentă au găsit un bărbat român care desfăcuse deja o pompă de apă cu motor de la sistemul de irigare a podgoriei și se pregătea să o lege pe mașina parcată în apropiere.

În interiorul autovehiculului, militarii au găsit de asemenea mai multe instrumente pe care românul le-ar fi folosit pentru a fura pompa, printre care o lanternă, un ciocan, un patent și un clește, precum și o pereche de mănuși care erau ude după ce au fost folosite pentru a demonta pompa.

Bărbatul a fost blocat de carabinieri și condus la unitate unde în urma procedurilor de rigoare a fost identificat ca fiind un cetățean român în vârstă de 33 de ani pe nume Simon Bogdan și a fost pus sub arest cu acuzația de tentativă de furt, relatează surse locale. Pompa de apă, care are o valoare de circa 3.000 de euro, a fost restituită proprietarului.