Italia: Român filmat în timpul unei infracțiuni, achitat de judecători fiindcă are un frate geamăn

Un bărbat român în vârstă de 34 de ani și rezident în localitatea italiană Canicatti din provincia Agrigento a fost achitat de orice vină de către judecătorii de la Curtea de Apel din Palermo pe motiv că are un frate geamăn și nu se poate dovedi că a fost el cel care a comis infracțiunea. Tribunalul din Agrigento îl condamnase inițial pe bărbatul român la cinci luni și zece zile de închisoare, scrie ziarul local Grandangolo Agrigento.

Adrian Dorin Sulic, afirmau anchetatorii, ar fi pătruns în noaptea de 20 martie 2015 în interiorul cazarmei Gărzii de Finanțe din Canicatti și ar fi vandalizat două autoturisme (un Alfa Romeo 156 și un Fiat Grande Punto) care aparțin instituției. În dimineața următoare, agenții Gărzii de Finanțe au extras de pe înregistrările camerelor de supraveghere mai multe imagini cu făptașul, pe care l-au identificat apoi în persoana lui Sulic.

Ulterioare investigații au fost desfășurate apoi de aceeași instituție sub coordonarea Procuraturii din Agrigento , iar la finalul anchetei bărbatul român a fost trimis în judecată. Tribunalul din Agrigento l-a condamnat în primă instanță pe Sulic la cinci luni și zece zile de închisoare, dar avocatul bărbatului român a contestat această sentință.

În cursul zilei de ieri a sosit și decizia Curții de Apel, unde a fost depusă contestația, iar judecătorii au decis să-l achite pe Sulic de orice vină pe motiv că nu ar fi comis el fapta. Mai exact, așa cum a precizat avocatul în fața judecătorilor, bărbatul român are un frate geamăn rezident în aceeași localitate și, în acest context, identificarea prin intermediul imaginilor video nu poate fi considerată suficientă pentru a demonstra că el este făptașul.